Extrudere cereale

Extruderele de cereale sunt proiectate pentru prelucrarea cerealelor integrale în particole sau fulgi. În procesul de extrudare, apar schimbări profunde în structura nutrienților: amidonul se descompune în zaharuri simple, proteinele sunt denaturate, anti-nutrienții sunt dezactivați în leguminoase și microflora dăunătoare este dezinfectată. Adică, substanțele nutritive conținute în furaje devin mult mai ușor disponibile. În același timp, aminoacizii și vitaminele nu sunt distruse, datorită duratei scurte a procesului, care contribuie la asimilarea cu 90% în corpul animalelor. Astfel este convenabil să depozitați și să transportați produsele finite.

Extruderul pentru furaje a apărut relativ recent (acum aproximativ 60 de ani), dar s-a stabilit deja ca un dispozitiv eficient pentru producerea de furaje de înaltă calitate pentru animalele de fermă. Extrudarea este un proces fizico-chimic complex, în timpul căruia materia primă este topită și „stoarsă” prin găuri speciale – matrițe.

Întregul proces durează aproximativ 30 de secunde, în această scurtă perioadă de timp au loc mai multe procese simultan: stoarcerea cerealelor cu ajutorul melcilor speciale, un salt de temperatură datorită presiunii ridicate și, în final, o explozie și o creștere a volumului ca un rezultat al umiditatii care se află în boabe. La ieșirea din extruder avem produsul finit sub formă de bețe de cereale aerate cu un conținut scăzut de umiditate.

Boabele obișnuite au un conținut ridicat de umiditate și, după cum știți, umezeala este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea microbilor patogeni și a mucegaiului. Substanțele toxice rezultate în urma acestor procese sunt foarte periculoase pentru animale, în special pentru animalele tinere.În timpul prelucrării pe un extruder pentru furaje, temperatura produsului original atinge 180 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că în acest moment toate bacteriile posibile și microorganismele dăunătoare conținute în cereale. Și un procent redus de umiditate asigură siguranța unui astfel de furaj compus pentru o perioadă lungă de timp (până la 4 luni). Extruderul de cereale poate fi folosit chiar și pentru dezinfectarea și prepararea furajelor din cereale sau mucegai rău.

În timpul prelucrării pe extruderul de alimentare, proprietățile chimice ale produsului se schimbă și în mai multe direcții simultan:

–    Fibra este convertită dintr-un produs grosier care este slab absorbit în zaharuri secundare „ușoare” pentru digestie.
–    Amidonul se descompune în zaharuri și dextrine.
–    Există modificări ale proteinelor, în timp ce aminoacizii rămân intacti, iar proteina în sine este mai bine absorbită.
–    Pereții celulelor adipoase sunt distruse, în timp ce tocoferolul și lecitina benefice rămân intacte.

Astfel, nutrienții sunt absorbiți mai rapid și mai eficient: în loc de 35% standard, digestibilitatea grâului ajunge la aproape 95%. Utilizarea furajelor extrudate vă permite să reduceți costurile materiilor prime și să obțineți rezultate excelente.

1.    Oferă un câștig mediu zilnic la bovine de până la 2 kg.
2.    Promovează o creștere a randamentului laptelui cu până la 40%, în timp ce conținutul de grăsime din lapte nu scade, ci crește.
3.    Datorită utilizării unui extrudant, rata de supraviețuire a animalelor tinere crește la 95%
4.    Hrana obținută cu ajutorul extruderului are calități ridicate de gust și aromă, datorită cărora este bine consumată de animale.

Ce constituenți sunt utilizați cel mai frecvent pentru a produce furaje extrudate?

1.    Orzul. Ponderea sa în furaje extrudate variază de la 20% la 50%. Are caracteristici gustative excelente și este bine absorbit de purcei.
2.    Grâul din compoziția extrudanților este de 20-45%. Acest produs are un conținut ridicat de energie, dar scăzut în fibre. Dacă furajele extrudate conțin mult grâu, atunci ar trebui adăugate mai multe alimente care conțin fibre (făină, lucernă uscată, tărâțe)
3.    Porumbul are un conținut ridicat de carbohidrați și fibre, este bine absorbit, conținutul său poate varia de la 10 la 45%.   
4.    Mazărea este bogată în aminoacizi, proteine ​​și carbohidrați ușor digerabili. Conținutul său în furaje extrudate variază de la 10 la 30%. Mazărea este bună pentru hrănirea purceilor nou-născuți ca înlocuitor pentru hrana animalelor.
5. Făina de iarbă (fân tocat) oferă vitamine de hrănit. În procesul de extrudare, aproape 95% din substanțele nutritive sunt reținute datorită zaharificării. Conținutul de verde strălucitor în extrudanții de alimentare poate fi de la 5 la 20%.

EGK-30

EGK-30 este un extruder de cereale, conceput pentru a îmbunătăți furajele, pentru a obține furaje de înaltă calitate menite să promoveze o creștere a producției de carne și o creștere a producției de lapte.

Extruderul de cereale EGK-30  transformă cerealele într-o masă aerată sub formă de bețișoare mici.

Partea de lucru a extruderului de alimentare este formată din două camere – în camera de încărcare, materia primă este zdrobită, apoi materia primă este supusă unui tratament termic de până la 160-180 grade sub presiune ridicată.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 4,0kw
Voltaj: 220V
Utilizare: Porumb
Performanţă: 30,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 70,0 kg
Lungime: 520,0 mm
Lăţime: 520,0 mm
Înălţime: 450,0 mm.

 

Extruderul pentru furaje EGK-30 este echipat cu un motor electric, scripeți pentru a reduce viteza la viteza de lucru și un mic buncăr cu un alimentator, un magnet pentru prinderea particulelor de metal în furaje.

EGK-50

Extruderul EGK- 50 este potrivit atât pentru o gospodărie mică, cât și pentru fermele mari.

Productivitatea este de până la 50 kg / h.

Dimensiuni H 450 mm x L 520 mm x P 550 mm

Greutate 70 kg.

Putere 5,5 kW 380 V.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 5,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb
Capacitate buncar: 3l
Performanţă: 50,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 70,0 kg
Lungime: 550,0 mm
Lăţime: 520,0 mm
Înălţime: 450,0 mm.

Extruderul pentru furaje EGK-50 este echipat cu un motor electric, scripeți pentru a reduce viteza la viteza de lucru și un mic buncăr cu un alimentator, un magnet pentru prinderea particulelor de metal în furaje.

EGK-60

Extruderul EGK-60 transformă cerealele integrale în fire / bețe aerate, care:

· Au un volum de 3 ori mai mare decât volumul materiei prime;
· Contribuie la asimilarea tuturor nutrienților din furajele compuse;
· Se păstrează mult mai mult;
· Ofera o dietă completă de vitamine și minerale.

Este util pentru fermieri, producători de furaje și producătorii de echipamente pentru sectorul zootehnic.

Echipamentul poate fi operat si de catre fara cunoștințe specifice.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 7,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb
Capacitate buncar: 3l
Performanţă: 80,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 80,0 kg
Lungime: 850,0 mm
Lăţime: 720,0 mm
Înălţime: 780,0 mm.

Extruderul pentru furaje EGK-60 este echipat cu un motor electric, scripeți pentru a reduce viteza la viteza de lucru și un mic buncăr cu un alimentator, un magnet pentru prinderea particulelor de metal în furaje.

EGK-80

Dotari EGK-80:

1.        Buncăr încorporat deja cu sistem de alimentare cu materii prime.
2.        O duză extrudare.
3.        Motor de 7,5 kW.
4.        Productivitate 80 kg / oră.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 7,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Cereale
Capacitate buncar: 3l
Performanţă: 80,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 200,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Datorită duzei de extrudare, se obțin cereale in forma tubulară, în care toți nutrienții, fibrele și vitaminele sunt distribuite uniform.

Extruderul EGK-80 este compacit și ofera ușurință în exploatare.

EGK-100

EKG-100 este echipat cu două duze. Astfel, furajele extrudate pot fi produse pentru diferite tipuri de animale domestice și păsări. Motorul electric consumă 11 kW / h, ceea ce este mult mai economic în comparație cu consumul de energie al echipamentelor analogice.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 11kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb, Cereala, Fan
Performanţă: 100,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 200,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Datorită celor doua duze de extrudare, se obțin cereale in forma de fulgi de cel mult 4 cm.

EGK-150

Noul extruder EKG-150 este deja echipat cu containere de încărcare pentru materii prime.

Echipamentul este compact, poate fi așezat pe o masă obișnuită într-un mic garaj sau încăpere comună.

Productivitatea echipamentului este de 150 kg pe oră.

Cele 2 duze vă permit să produceți două tipuri de produse: bețe tubulare și fulgi. Mâncarea este potrivită pentru animale mari și mijlocii, precum și pentru toate tipurile de păsări.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 15kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb, Cereale
Performanţă: 150,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 240,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Extruderul EGK-150 prelucrează meiul, secara, soia, porumbul, orzul, grâul și până la 20% tărâțe.

EGK-200

EKG-200 are următoarele caracteristici:

1. Buncăr încorporat de alimentare cu materii prime.
2. Datorită celor două duze, este posibil să distribuiți furajele sub formă de bețe în formă de tub de aer și fulgi cu dimensiuni de până la 4 cm.
3. Magnetul încorporat va curăța masa de pătrundere accidentală a așchiilor de metal.
4. Prelucrarea materiilor prime se realizează cu ajutorul melcilor, ceea ce face posibilă utilizarea boabelor de porumb, mei, orz, grâu, leguminoase.
5. Motor monofazat sau trifazat pentru alegerea de 220 sau 380 V.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 18,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb, Cereale
Performanţă: 200,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 270,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

EKG-200 cu un motor electric de 18 kW produce 200 kg de furaje extrudate pe oră.

EGK-350

Pentru fermele mari, vă prezentăm extruderul EKG-350 cu o capacitate de alimentare de 350 kg / h!

În ciuda dimensiunilor sale reduse, echipamentul poate fi numit cu siguranță o mini-linie pentru producția de furaje extrudate.

Dotat cu un buncăr de alimentare încorporat, echipamentul este gata de funcționare.

Datorită melcilor, unitatea este capabilă să proceseze cereale și cereale, o anumită cantitate de tărâțe, inclusiv fân (până la 50% în furaje).

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 18,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Porumb, Cereale
Performanţă: 200,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 270,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Avantajele utilizării extruderului EKG-350:
– Productivitate ridicată – 350 kg / h.
– Furaj echilibrat, decontaminat, fără amidon, care se absoarbe rapid.
– Capacitatea de a produce furaje cu o compoziție individuală.
– Producția de furaje în două tipuri.

Extruder de soia EGK-150

Noul extruder de soia EKG-150 este deja echipat cu coșuri de încărcare a materiei prime.

Echipamentul este compact, poate fi așezat pe o masă obișnuită într-un mic garaj sau încăpere comună.

Cele 2 duze vă permit să produceți două tipuri de produse: bețe tubulare și fulgi. Mâncarea este potrivită pentru animale mari și mijlocii, precum și pentru toate tipurile de păsări.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 15,0kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Soia, Cereale
Performanţă: 150,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 240,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Productivitatea echipamentului este de până la 150 kg pe oră.

Extruderul EKG-150 prelucrează soia, meiul, secara, soia, porumbul, orzul, grâul și până la 20% tărâțe.

Extruder de soia EGK-200

Echipamentul are următoarele caracteristici:

1. Buncăr încorporat de alimentare cu materii prime.
2. Datorită celor două duze, este posibil să distribuiți furajele sub formă de bețe în formă de tub de aer și fulgi cu dimensiuni de până la 4 cm.
3. Magnetul încorporat va curăța masa de pătrundere accidentală a așchiilor de metal.
4. Prelucrarea materiilor prime se realizează cu șuruburi, ceea ce face posibilă utilizarea soia, porumb, mei, orz, grâu, leguminoase pentru extrudare.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 18,5kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Soia, Cereale
Performanţă: 200,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 270,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

EGK-200 este un echipament compact, dar productiv, care produce furaje extrudate pentru toate tipurile de animale.

EGK-200 cu un motor electric de 18 kW produce 200 kg de alimentare extrudată pe oră.

Extruder de soia EGK-350

Dotat cu un buncăr de alimentare încorporat, extruderul EGK-350 este gata de funcționare.

Datorită melcilor, unitatea poate prelucra boabe de soia, cereale, o anumită cantitate de tărâțe, inclusiv fân (până la 50% în furaje).

Avantajele utilizării extruderului de soia EKG-350:
– Productivitate ridicată – 350 kg / h.
– Furaj echilibrat, decontaminat, fără amidon, care se absoarbe rapid.
– Capacitatea de a produce furaje cu o compoziție individuală.
– Producție de furaje în două tipuri.

Caracteristici tehnice

Consum de energie: 30,0kw
Voltaj: 380V
Utilizare: Soia, Porumb, Cereale, Fan
Performanţă: 350,0 kg / h
Perioada de garantie: 12 luni
Dimensiuni
Greutate: 320,0 kg
Lungime: 930,0 mm
Lăţime: 870,0 mm
Înălţime: 940,0 mm.

Pentru fermele mari, vă prezentăm extruderul de soia EKG-350 cu o capacitate de alimentare de 350 kg / h!

În ciuda dimensiunilor sale reduse, echipamentul poate fi numit cu siguranță o mini-linie pentru producția de furaje extrudate.